Postanowiłem założyć ten temat, bo mamy okres wegetacyjny jak chodzi o teleturnieje calltv, a pojawiły się pewne plotki co do nowego/nowych programów w nowej stacji stricte telezakupowej "Super tv". Stacja powstała na miejsce nieistniejącej już stacji (chodź utrzymującej się 18 lat na rynku) również telezakupowej "Mango tv". Zgodnie z pierwszymi planami, w nowej stacji na początku emitowane mają być krótkie spoty reklamowe z produktami różnego rodzaju, później programy na żywo. Nic nie zapowiadało jednak, że będą to również programy innego rodzaju niż telezakupy! A jednak

Według założyciela nowej stacji, w stacji mają być nadawane również inne programy, w tym teleturnieje calltv! Poinformował on, że właśnie trwają rozmowy na ten temat z producentami.
Co o tym myślicie? Myślę, że uda się dojść do porozumienia i calltv powstanie. Nie ma obecnie żadnego tego typu programu, a firmy produkujące pewnie z chęcią przyjmą nowe zlecenie

pytanie tylko, czy program utrzyma się długo (w co wątpię) oraz która z firm miałaby zagościć w stacji? A może obie nam znane, czyli Telemedia oraz Green Hat Studios? Ja osobiście myślę, że będzie to GHS i Zagadkowa Wyspa. Producenci nie wysila się i dadzą to samo, co było już na innych kanałach. Ewentualnie zobaczymy coś na sposób dziewczyn z fortuną - w różowym studio (ale to już ta bardziej optymistyczna wersja). Fajnie byłoby zobaczyć program ze studio kuchni, z którego emitowany był swego czasu telezakupowy program produkcji Ghs. Przy okazji, zdziwiło mnie to, że jest to produkcja tej firmy, bo mieliśmy okazję widzieć w tym programie naprawdę ciekawe studio oraz ruchy kamer! Więc czy to studio należy do ghs, czy jest wynajmowane? Jeśli wynajmowane, to ghs mógłby pokusić się o wynajęcie tego studio do produkcji tego nowego calltv. A może czeka nas w pewien sposób nowa era - calltv pomieszane z telezakupami na żywo?
Źródło informacji :
https://www.omediach.info/ruszyl-kanal- ... -odbierac/