Jak już wiecie, w ostatnim czasie zorganizowaliśmy wybory na moderatora. Wybory odbywają się w 3 etapach :
1. Zadanie teoretyczne - Dobrowolne zgłoszenie się do wzięcia udziału i odpowiedź na zadane pytania - Połowa ze wszystkich przechodzi dalej, chyba że będzie więcej osób spełniających kryteria. (Przeszły 4 na 7 osób)
2. Zadanie praktyczne - Każda osoba, która przeszła etap 1, zostanie poddana próbie - Każdy z nich na 7 dni zostanie próbnym moderatorem i będzie musiała wykonać przydzielone zadania. (Wybranie 2 osób, które najlepiej wykonały zadanie)
3. Głosowanie - Moderator musi być też osobą, która jest lubiana przez forumowiczów oraz według nich jest osobą, która najlepiej wykona zadanie. Oczywiście przemyślenia co do tego były brane pod uwagę przy 1, jak i 2 punkcie, ale tutaj będzie już oficjalne glosowanie. Każdy z forumowiczów może (nie musi) oddać po 1 głosie. Głos administracji liczony jest podwójnie. Głosowanie zostanie zakończone w momencie, kiedy zbierzemy głosy od 10 osób. Jeśli będzie remis, wtedy poczekamy na głos od jeszcze jednej osoby (lub jeśli taka się nie znajdzie, weźmiemy pod uwagę inne kryterium, np. dodatkowe zadanie).
Oczywiście, jeśli wybrana osoba nie będzie dawała sobie rady z moderowaniem, wtedy ta druga osoba przejmie jej rolę, ale mamy nadzieję, że nie będzie takiej konieczności i nie popełnimy błędu w żadnym etapie
WYNIKI 1 ETAPU : Przeszli :
Kyrut, Cezary98, Paweł, Pies12.
Nie przeszli : Pitrekgaga, prof. dr hab. Tobias.
jeśli macie jakiekolwiek pytania, zastrzeżenia to zgłaszajcie się do mnie na PW
2 ETAP - Zadanie praktyczne : (kolejność losowa)1. Paweł : 7.01 - 13.01
2. Pitrekgaga : 14.01 - 20.01
3. Pies13 : 21.01 - 27.01
4. Cezary98 : 28.01 - 3.02
5. Kyrut : 4.02 - 10.02
Do każdego należało będzie pilnowanie porządku na forum, poprawianie błędów, itp oraz 1 zadanie, którego treść zostanie wysłana na PW w dowolnie wybranym przez administratora momencie

Jeśli macie pytania, zapraszam na PW
EDIT :
Uwaga! Ponieważ zwolniło się jedno miejsce (Kyrut prosił aby go przesunąć), postanowiłem dać szansę forumowiczowi "Pitrekgaga"

Przy wyborze zastanawiałem się między nim, a "Pies13". Ostatecznie przeszedł Pies13, ale ponieważ zaistniała taka sytuacja, to możemy dać mu szansę