Pełny dostęp do Forum dostępny po aktywacji konta.

Aktualności

Najważniejsze informacje

Re: Sprawy bieżące

Postprzez TureO » 29 czerwca 2012, 08:27

Wiadomość od Pani Ewy jaką dostałem :
"Zdjęcie, które załączyliście na stronie ma zniknąć natychmiast! Nikt nie pytał mnie o zgodę, kontaktowałam się z właścicielem praw autorskich do zdjęcia i On również o niczym nie wie! Wykorzystanie mojego zdjęcia w bieliźnie obok prezenterki prowadzącej programy w takowym stroju wprowadza przeciętnego" przeglądacza" strony w błąd, sugerując, że ja również czymś takim się zajmuję. A ja nigdy nie prowadziłam i nie zamierzam prowadzić programów w bikini! Ostrzegam również, że jeśli taka sytuacja się powtórzy, sprawę oddam do sądu, bo to nie pierwszy raz, kiedy kradniecie czyjąś własność. I tak przymykam oko na capsy i filmiki z programów, do których załączania również nie macie prawa.Zastanawiam się również, czy nie pociągnąć Was do konsekwencji finansowych. Tak, korzystanie z czyjejś własności i manipulowanie informacjami o danej osobie kosztuje!"

Jestem w szoku i nie wiem jak to skomentować :) Żadna prezenterka nie robi z tego problemu iż jej zdjęcia umieszczane są na serwisie, ale musi znaleźć się jedna osoba, która się temu sprzeciwia. Jeśli się ktoś tego wstydzi, to po co robi sobie takie zdjęcia?? Takie zdjęcie zostało wstawione tylko dlatego, że są wakacje. A prezenterka jest obok loga "Zagadkowa noc". Cóż, może warto przestać robić sobie tego typu zdjęcia, jeśli się tego wstydzi? Z jednej strony chce mi się śmiać, z drugiej strony jestem zażenowany, że można robić problemy o "zdjęcie", ale tak to bywa. Od dziś ZAPRZESTAJEMY dodawać prawdopodobnie WSZYSTKICH zdjęć z Tą kobietą. Przykro nam, że spotkała nas taka akcja, ale tak to bywa. Ja np jak nie chciałbym aby wykorzystywano moje zdjęcia, to nie byłbym osobą medialną i nie robiłbym sobie tym bardziej tego typu zdjęć. Ale cóż... szczerze, to spodziewałem się innej reakcji - myślałem, że Pani Ewa się uśmiechnie i przymknie oko, bo tu chodzi bardziej o "wakacyjny image" prezenterek, no ale musimy na to przystać, więc zostanie to usunięte ;)

Nowe logo będzie ok. godziny 18/19 bez Pani Ewy T. ;)
TureO

Postprzez Mattink » 29 czerwca 2012, 09:01

Żadna prezenterka nie robi problemu, ale to jest zdjęcie w bikini, może prezenterka sobie nie życzy, jak na jakimś portalu wzięli capsy i filmik z Moniką to od razu emaile pisaliście "jakim prawem", a wy też bierzecie zdjęcia z jakiegoś źródła jak mówi p.Ewa właściciel o tym nie wiedział. A co do capsów są one własne i filmiki również, internet jest też po to aby publikować różne filmiki, capsy z telewizji, więc tu z p.Ewą się nie zgadzam.
Mattink

Postprzez Piotrek » 29 czerwca 2012, 09:06

Ja nie wiem, czy P. Ewa robi to specjalnie czy jak, bo nie rozumiem tego, czy ona chcę się zemścić na nas za to, że ktoś tam do nie powiedział na Pani...żałosne, na prawdę. Capsy i filmik z programów....hm, to jest własność stacji i GHS :) Prezenterka powinna wiedzieć o tym, że jest osobą medialną i capsy z jej programów będą w internecie... Logo już zostało usunięte. Wieczorem będzie nowe.
Piotrek

Postprzez TureO » 29 czerwca 2012, 09:08

Jeśli prezenterka sobie nie życzy, to nie robi takich zdjęć i nie publikuje ich w necie ;) być może zaprzestaniemy dodawać również capsów i filmików z Panią Ewą, skoro tego nie chce, nic na siłę. Logo zostało usunięte, więc ok. Nie wiem po co robić problemy o wykorzystanie zdjęcia, tym bardziej, że nie zostało ono w żaden sposób przerobione...
TureO

Postprzez Piotrek » 29 czerwca 2012, 09:09

Widzę, że Ewa źle zinterpretowała to logo. Myśląc, że ona tak występuję w Zagadkowej nocy, a to nie tak...tutaj chodzi o to, że jest wakacyjny image, ale dobra, wrzucimy inną prezenterkę, która na bank wyrazi zgodę i nie będzie robić problemów z niczego, jak ta właśnie Pani.
Piotrek

Postprzez matus » 29 czerwca 2012, 12:00

Nie rozmawiajmy o P. Ewie, bo ja ostrzegałem Was że tak będzie. Gdybym wiedział że będzie taka sytuacja to bym się 100 razy zastanowił czy pisać do P. Ewy. Wybaczcie mi, bo macie chyba teraz przeze mnie kłopoty. :/
matus

Postprzez raf » 29 czerwca 2012, 12:07

Ojj Pani Ewa nie zrozumiała chyba wakacyjnego image-u. ;) Lepiej nie dodawać wizerunku tej Damy, bo znowu Artur dostanie list amotywacyjny :)
/\
||
||
Patrz wyżej!
raf
LEVEL POSTÓW: 4/10

Postprzez M4RC1N » 29 czerwca 2012, 13:12

Dlatego daliśmy Biankę ;)
M4RC1N
ADMINISTRATOR

Postprzez Kleszcz » 29 czerwca 2012, 13:14

Skoro przymyka oko na capsy i filmiki, to ok - bo filmiki muszą być, obojętnie, kto by nie prowadził programu. :(
A jeżeli chodzi o wypowiedź pani Ewy, to uważam, że jest to nie na miejscu. Jaka KRADZIEŻ WŁASNOŚCI ???? Przecież nikt nikogo nie pozbawił możliwości posiadania tego zdjęcia, jego autor na pewno je ma ;) Jeżeli już, to jest to KOPIOWANIE. Więc proszę nie wprowadzać nowego prawa. A to, że pani prowadzi programy, to jeszcze nie znaczy, że pani tez decyduje, czy program i capsy mają pojawić się w necie. jest pani osoba publiczną i proszę się przyzwyczajać.
Kleszcz
LEVEL POSTÓW: 6/10

Postprzez Paweu » 29 czerwca 2012, 13:44

A nie mówiłem? ;)
Paweu
LEVEL POSTÓW: 9/10

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik informacyjny